Information från Polisen Region Väst

Hej, på er

Här kommer lite information om de stölder som sker ur bilar, framförallt i Partille. Det händer även på andra platser runt om i Göteborg med omnejd.

Organiserade stölder med troligen störsändare som hjälpmedel, Partille

Under en period från den 1/2-2020 till den 8/3-2020 har det i de centrala delarna av Partille anmälts 54 bilinbrott. 40 av dessa kan misstänkas ha genomförts med någon form av teknisk manipulation, störsändare eller dylikt. Gemensamt vid fler av anmälningarna är att centrallås/fjärrlås slutat fungera. 

Främst har brotten skett på Allums, Julas och Rustas parkeringar i Partille. Tiden då de flesta brott ägt rum är mellan 16:00 och 19:00. Det går inte att utläsa om någon speciell dag som är mer frekvent.

ATT TÄNKA PÅ

Se till att bilen verkligen låser sig när ni använder ”fjärrkontroll”. Jag vet själv hur enkelt det är att man går iväg och trycker på låset på bilnyckeln utan att ens titta på bilen eftersom man tror att den låser sig. Känn efter så att bilen verkligen är låst.

Ha ingenting i bilen som kan locka tjuvarna – t.o.m. en platspåse innehållandes inget av värde kan locka tjuven eftersom de inte vet vad som finns i påsen.

Johan Anderland

Polis inspektör
Region Väst

Polisområde Storgöteborg

Lokalpolisområde Nordost

Telefon: 010-56 54 553
Mobil: 0702-410 731
johan.anderland@polisen.se

Polismyndigheten Sverige
401 26 Göteborg
Besök: Hjällbo Lillgata 1
Telefon till polisen: 114 14